Finska sauna

… razlog zašto Finci prvo grade saunu, pa potom kuću.

Ne morate ići u Finsku kako biste bili poput Finaca – dovoljno je da uđete u Finsku saunu, jer od nje nema ništa finskije. Pa čak i sama riječ “sauna” dolazi iz finskog jezika!

Finska sauna je jednostavna kabina koja iz drvenih zidova zrači toplinom. U originalnim finskim saunama zidove zagrijava peć na drva, dok se u modernim saunama zagrijavaju pomoću vulkanskog kamenja u električnoj peći. Uobičajena temperatura je između 80°C i 105°C, podnošljiva zbog niskog postotka vlage od samo 3% do 10%.

 

Infra sauna

… poput sanjarenja na suncem okupanoj plaži.

 

Siguran, učinkovit i ugodan način za opuštanje, rješavanje stresa i gubljenje kalorija… trebamo li reći išta više? Vjerojatno ne… iako bi infra saune mogli hvaliti dok ne pocrvenimo u licu.

Infracrvena sauna je najčešće drvena kabina u kojoj blagu i nježnu toplinu stvara pozitivno elektromagnetsko zračenje (uz vrlo malo opterećenje za srce) iz infra grijača koje je usmjereno direktno na tijelo korisnika za razliku od finske saune, u kojoj se grije prostor odnosno zrak u sauni. Temperature se kreću između 35°C i 50°C, a postotak vlage može biti od 20% od 35 %.

 

Parna sauna

… najbliže zemaljsko iskustvo života u oblacima.

 

Zakoračite u bjelinu, zatvorite oči, opustite se… i saznat ćete zašto naslikani anđelčići lebde na oblacima s tako smirenim izrazom lica. Pustite neka i vaše brige jednostavno – ispare!

Parna sauna ili parna kupelj je prostorija opločena kamenom ili pločicama u kojoj se temperatura kreće između 42°C i 48°C. Vlagu, čija je vrijednost u parnoj sauni 100%, osigurava para stvorena iz grijane vode u samoj prostoriji ili, u današnje vrijeme najčešće, generator pare koji se nalazi izvan prostorije.

 

Naša vizija: Omogućiti saunu svakome!

Zatražite ponudu